Brugs jeugdhostel De Snuffel officieel geopend

Redactie KW

Zaterdagmiddag werd het nieuwe jeugdhostel De Snuffel, gelegen in de Ezelstraat in Brugge, officieel geopend.

De Snuffel, dat vroeger aan de rechter kant van de straat gelegen was, is nu voortaan gelegen aan de linker kant. Het is nu en een toonaangevend voorbeeld als ‘backpackhostel’.

Ben Weyts, Vlaams minister van Toerisme kwam het prachtige jeugdhostel officieel openen. De minister had weliswaar een laddertje nodig om het doek weg te trekken om de originele tekst vooraan het gebouw te onthullen.

De Snuffel heeft een capaciteit van 120 bedden verdeeld over 32 kamers. Via de Vlaamse regering heeft Toerisme Vlaanderen hierin 8,1 miljoen geïnvesteerd. Ook in Oostende en Kortrijk worden nieuwe of vernieuwde hostels gepland.

Het gebouw is een prachtig staaltje van moderne architectuur. Architect Olivier Salens stond in voor de heel vernieuwende en kunstige aanpak en uitvoering.

Bruggelingen, schrijver Peter Verhelst en schriftbeeldhoudster Maud Bekaert zorgden mee voor de artistieke afwerking. In de metalen omlijstingen van de ramen en de poorten werden teksten met schriftbeeldwerk van beide kunstenaars verwerkt.

Een nieuwe troef voor Brugge, en een must voor alle Bruggelingen om het gebouw eens te bezoeken. Zowel het café als het binnenterras zijn vrij toegankelijk. (mvn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier