“Brugge mist een club voor kwalitatieve elektronische muziek”

© Benny Proot
Redactie KW

Dat zegt Jasper Kornelis, die vaststelt dat er daar heel wat Brugse jongeren daarvoor naar Gent trekken. Zelf organiseert hij dit weekend ECHO, het technoconcept dat aan zijn tiende editie toe is.

In mei 2014 lanceerde Jasper Kornelis samen met zijn vrienden Timothy Claws en Jan Van Den Meerschaut, ook bekend als (dj) Adjunct, een nieuw technoconcept onder de naam Echo in de Factor Club op het Kraanplein. Ze waagden hun kans omdat Area 51 er op dat moment een low-profile op na nahield. “Jan en ik trokken toen al jaren naar technofeestjes in Gent, Antwerpen en Brussel”, vertelt Jasper. “We vonden dat we de sfeer die daar hing ook in Brugge konden neerzetten, maar dan op kleinere schaal. Van meet af aan besloten we ook om dj’s te boeken die buiten de mainstream van de techno opereren. Eerder hypnotiserende techno.”

Op zaterdag 28 januari snijden ze voor hun tiende editie een verjaardagstaart aan en ruilen ze de Factor Club voor de grote zaal van Het Entrepot die ze voor de gelegenheid zullen verkleinen tot een club voor 400 party-people. “Om de volledige capaciteit te benutten, zijn we nog te klein, maar als we de zaal compact maken, kunnen we daar er zeker een tof feestje van maken”, stelt Jasper, die als neo-Gentenaar vaststelt dat er daar heel wat Bruggelingen technofeestjes opvrolijken.

Hallo, stadsbestuur?

“Voor mij mist Brugge eigenlijk vooral een plaats/club waar wekelijks kwalitatieve elektronische muziek aan bod komt. Misschien kan het Brugse stadsbestuur ruimtes geven aan jongeren om te beginnen ondernemen. In Gent hield Kompass enkele jaren geleden feestjes in een loods die rijp was voor de sloop, maar de meerderheid heeft daar een stokje voor gestoken, waardoor ze het pand kunnen huren tot het afgebroken wordt. Vandaag is dat Kompass Club waar wekelijks fijne feestjes plaatsvinden.”

(SVV – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier