Brugge gaststad van jongerenevenement Action/2015

Het gratis jongerenevent van Action/2015 brengt op 8 mei onder andere School Is Cool naar Brugge.
Redactie KW

Op vrijdag 8 mei vindt op het plein aan de achterkant van het station in Brugge het bijzondere jongerenevenement Action/2015 plaats. Iedereen kan zijn of haar stem laten horen voor opvolgers van de Millenniumdoelstellingen.

Op 8 mei van 16 tot 19 uur kan iedereen gratis verschillende acts gaan bekijken. Action/2015 gaat op zoek naar waardige opvolgers van de Millenniumdoelstellingen. Drie van de doelstellingen, waarmee de voorbije vijftien jaar gestreefd werd om wereldwijd inspanningen te leveren op het vlak van armoedebestrijding, zijn gerealiseerd. Er zijn nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen op komst voor de periode 2016-2030 en om onze regering onder druk die te helpen realiseren, is er volgens 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe een sensibilseringscampagne nodig. Action/2015 maakt hier deel van uit.

Het programma in Brugge is bijzonder divers en biedt een optreden van School is Cool, visuele acts van de kierewiete Gentse bende van vzw Cirq alsook enkele dj-sets. Voor het hoogtepunt van Action/2015 moet Jason Dousselaere, bekend van The Violent Husbands en Teddiedrum, zorgen. Met het aanwezige publiek zal hij de Action/2015-song opnemen. De bijhorende videoclip zal later naar (inter)nationale politici gestuurd worden om hen uit te nodigen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen op de agenda te plaatsen en er ook daadwerkelijk werk van maken.

Meer informatie via de website van Action/2015: www.action2015.be. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier