Brugge breidt publieke studeerruimtes nog uit

Redactie KW

Blokkende studenten kunnen in de kerstvakantie op acht locaties in Brugge de boeken openslaan. Eén ervan, Villa Bota, is nieuw.


Om het groeiend aantal studenten op te vangen die meegaan met de trend van samen studeren, breidt Brugge Studentenstad de locaties uit. Tijdens de kerstvakantie zullen in de binnenstad behalve in het Stads- en het Rijksarchief, samen goed voor 118 plaatsen, ook twintig studenten terechtkunnen in Villa Bota aan het Astridpark. “Met deze centraal gelegen locatie willen we de leeszaal van bibliotheek de Biekorf helpen ontlasten, die tijdens de vorige examenperiodes altijd stampvol zat”, verklaart schepen voor Brugge Studentenstad Franky Demon (CD&V).

Ook in Het Entrepot kunnen de studenten straks weer terecht. Daar worden de openingsuren uitgebreid. “Tijdens de vorige examenperiodes bleek het jeugdcentrum een populaire plek om te studeren”, aldus de schepen. “Voortaan kunnen jongeren er tot 23 uur terecht, en ook in de weekends zijn ze daar welkom.”

Het Entrepot biedt plaats voor 40 studenten. De andere locaties zijn Jeugdhuis Comma, waar 30 studenten kunnen plaatsnemen, en ook de Brugse hogescholen VIVES en Howest stellen tijdens de kerstvakantie opnieuw hun campusdeuren open voor blokkende studenten. Alle locaties zijn gratis, met uitzondering van het Rijksarchief, waar voor een heel jaar een eenmalige registratiekost van 10 euro wordt gevraagd. De meeste locaties bieden ook wifi aan.

Openingsuren vind je op www.brugge.be/studeerruimte

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier