Brendan is laureaat van Vlaamse Biologie Olympiade

Brendan Saux en vakleerkracht Lieselot Van Laethem (zittend) zijn uiterst tevreden na het behalen van de eerste plaats bij de Olympiade biologie. De rest van de klas staat achter het tweetal. © (Foto BVO)
Redactie KW

Het voorbije weekend kroonde Brendan Saux uit KA Pegasus in Stene zich in Gent tot laureaat van de Vlaamse Olympiade biologie.

De winnaar van deze prestigieuze wedstrijd zit in het zesde jaar wetenschappen-wiskunde. “Er schreven zich heel wat leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs in”, zegt Brendan. Bij mijn eerste deelname aan de olympiade bio, strandde ik vorig schooljaar in de finale ergens halfweg het deelnemersveld. Groot was mijn verbazing toen ik de primus van de 13 finalisten van de Olympiade biologie 2015 bleek te zijn.”

“Eerder nam ik al deel aan olympiades wiskunde, chemie en fysica, maar nooit bereikte ik het hoogste schavotje. Deelnemers moesten twee cursussen instuderen en beschikken over parate kennis. Studeren vormde voor mij geen opgave, maar een uitdaging. In september starten mijn studies burgerlijk ingenieur in Gent. De zopas ingestudeerde kennis biologie is er niet noodzakelijk, maar het blijft leuk om weten wat het vakgebied allemaal inhoudt”, aldus nog Brendan Saux.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier