Brandweer Blankenberge rukt uit voor mislukte wetenschapsproef

Redactie KW

De brandweer kwam ter plaatse en controleerde veiligheidshalve de gebouwen.

Op de schoolcampus Sint-Jozef Sint-Pieter, in de Weststraat in Blankenberge, kwam donderdagmiddag de brandweer toegesneld nadat verschillende voorbijgangers er rook uit de ramen hadden zien komen. Dat die rook afkomstig zou zijn geweest van bommetjes van leerlingen die er 100 dagen aan het vieren waren, werd door de school echter ontkracht.

“De rookontwikkeling werd veroorzaakt door een wetenschapsproef die niet helemaal naar wens is verlopen. Uiteraard verliep die proef onder toezicht, de aanwezige opvoeder heeft de situatie vervolgens ook goed ingeschat en snel en correct gehandeld: het brandje was binnen de vijf minuten geblust. Tegen dat de brandweer hier toekwam, was alles dus eigenlijk alweer onder controle”, klinkt het bij het schoolbestuur.

Het waren dus niet de 100-dagen die tot de brandweerinterventie hebben geleid. Die worden er volgens de directie pas vrijdag gevierd. Of de school na die onnodige tussenkomst zelf voor de brandweerkosten zal moeten opdraaien, wilden of konden ze er niet meedelen. “We beschikken uiteraard over een brandverzekering. Maar we zullen dat wel intern bekijken.”

(WK/JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier