Bouw van nieuwe vleugel van Hogeschool Vives in Brugge is gestart

© Benny Proot
Redactie KW

Hogeschool Vives is op de campus Brugge gestart met de bouw van een nieuw onderkomen voor de dienst studentenvoorzieningen. Dat komt er aan de kant van de Xaverianenstraat op de bestaande gronden van de campus. Opzet is dat de dienst er tegen september 2017 zijn intrek neemt.

Er komt een grote ruimte van 220 m² met diverse ontspanningsmogelijkheden als ontmoetingsplaats voor de studenten. Deze ruimte kan worden ingezet voor ontmoeting tussen de lessen door, om samen te studeren, voor presentaties van en voor studenten… Deze polyvalente ruimte voor 100 personen is gelegen op het gelijkvloers. Aan de ontmoetingsruimte wordt een (overdekt) terras gepland.

Vanuit het centrale, toegankelijke en ruime onthaal zullen studenten worden verwezen naar de twee bovenverdiepingen. Daar zijn kantoren gepland voor medewerkers, met name studentenpsychologen en medewerkers van de sociale dienst en de dienst huisvesting, alsook de verantwoordelijke voor de studentenwerking. Studenten zullen er dus in alle rust en discretie gesprekken kunnen voeren. Hiertoe worden zowel 8 individuele kantoren als een gespreksruimte ingericht.

Vergaderzalen en keuken

Op de tweede verdieping bevinden er zich twee vergaderzalen (voor 20 en 28 personen), die kunnen worden gebruikt als vergaderruimte of als trainingsruimte voor de trainingen die STUVO biedt aan de studenten zoals rond faalangst, timemanagement en assertiviteit. Er komt op deze verdieping ook een gebruiksvriendelijke keuken.

Architect is Gino Debruyne en architecten uit Brugge, de ruwbouw is in handen van Himpe nv uit Loppem. De kostprijs van het project bedraagt 2 miljoen euro, inclusief btw.

(FJA – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier