Bouger in het Park moet jong en oud laten bewegen in Roeselare

We zien de studenten Kim Eeckhout, Anouck Teerlinck, Karen Hillaert samen met Nathalie Fieuw van het dienstencentrum. (Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Derdejaarsstudenten van de opleiding Ergotherapie aan Howest in Kortrijk organiseren op zaterdag 26 mei Bouger in het Park, een evenement voor jong en oud in het park van Schiervelde. Het doel van dit evenement is om de buurtbewoners van Schiervelde te betrekken bij de activiteiten die worden georganiseerd door het dienstencentrum van Schiervelde.

De vier studenten Ergotherapie zijn samen met Nathalie Fieuw van het dienstencentrum van Schiervelde een heus wijkfeest aan het organiseren. Nathalie Fieuw merkte op dat de activiteiten van het dienstencentrum vooral ouderen aantrokken en daar wilde ze iets aan doen. Daarom gaat ze nu met de laatstejaarsstudenten een volledige namiddag activiteiten aanbieden voor zowel jong als oud. “Het was niet simpel om een idee uit te werken, wandelingen werden al veel gedaan dus moesten we met iets vernieuwends komen”, zegt Karen Hillaert, derdejaarsstudent Ergotherapie.

“We zijn op het idee gekomen om een spelletjesnamiddag te organiseren. Vooral volksspelen zullen aan bod komen. Dat is erg bekend bij de ouderen en zo kunnen de ouderen het leren aan de jongere generatie. Zo betrekken we iedereen bij de activiteiten.” De spelletjes gaan door tussen 13.30 en 16.30 uur. Er is geen verplichting om exact op dat tijdstip te komen of om de hele namiddag te blijven. “We begrijpen dat het voor de jongere generatie moeilijk is om in het weekend tijd vrij te maken. De kindjes moeten naar de jeugdbeweging of hebben andere verplichtingen. Daarom hebben we er voor gekozen om de activiteiten doorlopend te laten plaatsvinden. Zo geven we ons doelpubliek de vrijheid om langs te komen wanneer ze willen”, gaat Karen Hillaert verder.

“Wie weet wordt dit de vervanger van het buurtfeest in de wijk”

De studenten proberen het evenement zo laagdrempelig te houden mede ook door een lage prijs voor de stempelkaart te vragen. Met de stempelkaart kunnen deelnemers dan een parcours doorlopen vol met spelletjes. “Mensen kunnen ook gewoon eens komen kijken en zijn zeker niet verplicht om deel te nemen aan de activiteiten.”

Springkasteel

Jong publiek aantrekken is voor de derdejaarsstudenten geen gemakkelijke klus. “We hebben een clown die komt en bij mooi weer hopen we een springkasteel te kunnen regelen. Zo hopen we dat ook jongere buurtbewoners eens langskomen”, zegt Kim Eeckhout.

Als het evenement een succes is, wil Nathalie Fieuw van het dienstencentrum van Schiervelde er een jaarlijks gebeuren van maken. “Vroeger was er jaarlijks een buurtfeest op Schiervelde dat is toen weggevallen. Hopelijk kunnen we met dit evenement het jaarlijkse feest opnieuw laten plaatsvinden.” Aanvullend op het evenement is er nog een optreden van het Gildemuziek op Schiervelde.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier