Boekbaby’s nu ook in Heuvelland en Mesen

Redactie KW

Gestart als pilootproject in tien gemeenten in 2005 breidt het project Boekbaby’s nu ook uit naar Heuvelland en Mesen.

Op initiatief van de Stichting Lezen en in samenwerking met Kind en Gezin krijgen jonge gezinnen de kans om hun jonge spruit al op zeer vroege leeftijd vertrouwd te maken met boeken via het project Boekbaby’s.

Vanaf 1 oktober loopt Boekbaby’s ook in Heuvelland en Mesen. “Vanaf de 6de levensmaand krijgen de ouders na een consultatie bij Kind en Gezin een eerste kennismakingspakket”, zegt Lisbeth Morlion van de Heuvellandse bib. “Naast een brochure vinden de jonge ouders ook twee boekjes waarvan één met een harde kaft en één knisperboekje. Op de 15de maand dan worden de ouders samen met de baby uitgenodigd naar de bibliotheek om daar dan een tweede pakket te krijgen. Nu gaat het over een linnen rode zak met daarin twee boekjes met harde kaft.” Het eerste pakket wordt financieel gedragen door de provincie, het tweede door de gemeente.

Peuterboekjes

Ondertussen heeft Lisbeth Morlion een ruimte vol peuterboekjes klaargemaakt. “Het project wil vooral het lezen bevorderen. Wie al heel vroeg in contact komt met boeken zal sneller nieuwe woorden en zinnen leren en plezier hebben in lezen. Ook de interesse van de ouders voor boeken wordt zo wellicht groter.”

Voor de jonge lezers heeft de bib Heuvelland al een aantal activiteiten op het programma staan. “Op zondagvoormiddag organiseren we vaak een voorleesmoment voor peuters en heel wat kleuterjuffen vinden hier de juiste boeken om hun lesonderwerpen te duiden. Er is verder ook een introductiedag in de bib voor de lagere scholen en per graad nodigen we jaarlijks een jeugdauteur uit.”

(MDN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 26 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier