Blankenbergse speelpleinen onder de loep genomen

Het speelpleintje in de Scharebrugwijk kwam met de laagste score uit de enquête. (Foto JW)
Redactie KW

Lagereschoolkinderen ergeren zich vooral aan loslopende honden, hondenpoep en boze buurtbewoners.

Op voorstel van de jonge kindergemeenteraad werd er bij meer dan 300 kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar een enquête afgenomen over speelpleinen in de badstad.

Het speelplein De Speurneuze tussen de Jordaenslaan en Oudegemselaan is de meest bezochte locatie terwijl het speelplein in de Scharebrugwijk het minst goed scoort. Jongeren gaan het meest te voet en met vrienden naar een terrein. “Alle resultaten zullen we samen met de jeugdraad en de kindergemeenteraad in detail bekijken, waarna er concrete plannen zullen gemaakt worden over de herinrichting van de Blankenbergse speelpleinen”, zegt schepen van Jeugd, Jurgen Content (sp.a).

Must-haves

Volgens de kinderen zijn een schommel en klimtoestellen niet weg te denken uit hun beeld voor de ideale speeltuin. Al zijn ze vooral vragende partij naar meer uitdagende speelelementen zoals een avontuurlijk parcours met natuurlijke spelelementen.

Kinderen van tien jaar of iets ouder storen zich ook al eens aan dingen die zich afspelen op het speelplein. “Het viel zowel ikzelf als de jeugdschepen op dat kinderen bezorgd zijn over loslopende honden, hondenpoep en ‘boze buurtbewoners’ op en rondom de speelterreinen. In samenspraak willen we in elk geval de buurten waar een speelplein is, bevragen en bij eventueel heraanleg van speelpleinen maatregelen treffen zodat de speelpleinen geen hondentoiletten worden.”, zegt Evert Van Herreweghe, voorzitter van de jeugdraad.

(JW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier