Blankenbergse Jeugdraad trekt na twee edities stekker uit ‘Notes’

Rian De Rous (links vooraan) bij de voorstelling van de tweede editie in het jeugdhuis. © WK
Redactie KW

De Blankenbergse Jeugdraad heeft beslist om in 2018 géén nieuwe Notes meer te organiseren.

Na twee edities zet de organisatie definitief een punt achter haar muziekwedstrijd, volgens organisator Rian De Rous van de Jeugdraad vanuit organisatorische en financiële overwegingen. “Eerst en vooral kostte de organisatie ons een viervoud van wat het opbracht. Ook al is het nooit de bedoeling geweest om er winst mee te maken, we verwachtten toch een zekere return voor het budget dat we kregen van de stad. En daarnaast kwamen we ook handen te kort, zelf was ik eigenlijk een heel jaar met de wedstrijd bezig”, zegt Rian De Rous.

Notes bestond uit een DJ-contest die plaatsvond in het Jeugdhuis De Leute, en een tweede luik voor bands en singer-songwriters in het CC Casino. De winnaars kregen daar in november een plaatsje in het voorprogramma van Kraantje Pappie. “De publieke opkomst is toen eerlijk gezegd ook wel wat tegengevallen. Zelf waren we met die tweehonderd bezoekers best tevreden, maar voor een naam als Kraantje Pappie blijft dat eigenlijk toch te weinig.”

Rian De Rous eindigt met een positieve noot. “Notes was natuurlijk geen Humo’s Rock Rally, maar uiteindelijk hebben we in die twee edities wel een podium kunnen geven aan tien lokale, opkomende bands. Die waren allemaal blij met de kans die ze van ons kregen”, aldus Rian, die niet uitsluit dat er een soort opvolger komt van Notes. “We bekijken momenteel de mogelijkheid om deze zomer een minifestivalletje in te richten aan het Jeugdhuis. De organisatie daarvoor zou dan vanuit de Jeugddienst gebeuren”, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier