Blankenbergse jeugd heeft met ‘De Leute’ weer eigen stek

Redactie KW

Enkel een officiële sleuteloverhandiging was goed genoeg om het voormalige conciërgebouw van de rijkswachtkazerne voortaan als jeugdhuis De Leute te mogen noemen.

Na de nodige renovatiewerken van het pand mochten de jongeren er zich de hele zomervakantie uitleven om hun jeugdhuis in te richten. Hoewel het officiële moment oorspronkelijk pas midden oktober gepland was, hadden de jonge krachten duidelijk een ander visie voor oog. “In drie maanden tijd hebben we hier iets moois verwezenlijkt. Het jeugdhuis kent een ontmoetingsruimte, kamers waar ontspanning en rust heerst en ook een vergaderruimte. Op korte termijn krijgen we er ook een tuin bij die we zullen delen met het toekomstig Sociaal Huis”, zegt Steven Arents, beheerder van het jeugdhuis.

Midden jaren ’90 werd de voormalige jeugdplek De Bobbel noodgedwongen gesloten omwille van een gebrek aan goed beheer. Al snel kwam er de oproep voor een nieuw jeugdhuis. Politiek getouwtrek en verschillende ideeën zorgde ervoor dat de opening van het nieuwe De Leute pas meer dan twintig jaar later werkelijk werd.

De goesting druipt er van af. Dat merkten we al maanden. Het is aan de jongeren om zich hiermee te bewijzen. Van begin af aan hebben we hen gecommuniceerd dat hun nieuwe plek een proefstuk zou kunnen worden naar eventueel iets mooier én groter. Vast staat dat ze hier zeker zo’n vijf jaar zullen verblijven. Periodiek gaan we samen met hen evalueren en bijsturen”, besluit jeugdschepen Daphné Dumery (N-VA).

(JW – Foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier