De 15-jarige talenten volgen les in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge.
Het ProefMei festival is een van de meest toonaangevende en spraakmakende evenementen in de regio Brabantse Wal binnen de Delta (de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Vlaanderen). Het is een driedaags groots opgezet culinair en cultureel festival, met bijzondere aandacht voor producten en gerechten uit de eigen streek.
Aan het festival is ook een kookwedstrijd voor jonge talenten verbonden. Een wedstrijd die draait om streekproducten, innovatief & duurzaam koken maar bovenal een wedstrijd die gaat over proeven van aanstormend kooktalent.
Jongste finalisten
Begin april selecteerden Bjarne Vermeersch en Pim Meiresone zich al tijdens de voorrondes in Rotterdam. Tijdens die finale streden ze om de eer van Vlaanderen.
Pim en Bjarne werden tijdens de voorbereidingen gecoacht door hun leraar Geert Van Acker, maar ook door de Nederlandse sterrenchef François Geurds. Met hun 15 jaar vormden ze het jongste team van de vijf. De gemiddelde leeftijd was immers 18 jaar. Dat belette hen echter niet om een eervolle zilveren plaats te behalen tijdens de finale.
(mlt/foto John De Jong/video KW met fragmenten van TGLE Young Reporters)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier