Bisschop Lode Aerts wijdt nieuwe gebouwencomplex van Roeselaarse VTI in

© Foto Jos
Redactie KW

Op vrijdagavond 2 juni werd de nieuwbouw van het Vrij Technisch Instituut na een bouwtraject van twee jaar in aanwezigheid van heel wat prominenten en leerkrachten plechtig voor open verklaard.

“Het is een multifunctionele ruimte van 5.300 vierkante meter geworden”, aldus een trotse algemeen directeur Paul De Brabander. “Naast een restaurant voor 500 personen omvat de nieuwbouw ook een hypermoderne grootkeuken, een aula en studiezaal, een vipruimte, zes klaslokalen en een toilettencomplex. Het straatbeeld van de Leenstraat is helemaal veranderd.”

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, benadrukte de noodzaak van dit soort initiatieven. “We zitten in een nieuwe industriële revolutie waarbij we moeten durven vernieuwen en veroveren. Het VTI is mee op de kar gesprongen en daar zullen ze de vruchten van plukken.”

Na de officiële opening werd het complex ingewijd door Mgr. Lode Aerts en kregen de genodigden de kans om dit architecturale pareltje te bezichtigen. Het Roeselaarse VTI bestaat precies 120 jaar. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier