Bijenhotel ingehuldigd in natuurpark aan Campus Minnenplein

30/09/16 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:20

De leerlingen van GO! Technisch Atheneum en basisschool De Mote sloegen de handen in elkaar voor de bouw van een bijenhotel.

Bijenhotel ingehuldigd in natuurpark aan Campus Minnenplein

Op foto de leerlingen die betrokken waren bij de realisatie van het bijenhotel. © (Foto EG)

Drie jaar geleden werd een educatief natuurreservaat aan het Minneplein aangelegd. In het natuurreservaat werd nu ook een insectenhotel en meer bepaald een bijenhotel ingehuldigd. Het bijenhotel is het resultaat van de samenwerking tussen de leerlingen van het Technisch Atheneum en van basisschool De Mote. "De afdeling Houtbewerking van het GO! technisch atheneum Ieper bouwde dit insectenhotel om de leerlingen Sociale en Technische Wetenschappen en de leerlingen van GO! Basisschool De Mote de kans te geven actief te leren rond insecten en bijen", zegt directeur Peter Vanthuyne. "Deze insectenschuilplaats en bijenhotel werden geplaatst in het bestaande natuurpark en hebben zowel een ecologisch als een milieu educatief doel."

Naar aanleiding van de receptie maakten de leerlingen Voeding-Verzorging, samen met de kleuters, fruitbrochettes en de leerlingen Bio-Esthetiek schminkten en verkleedden de kleuters als echte bijtjes. Het insectenhotel werd officieel ingehuldigd door burgemeester Jan Durnez (CD&V) en algemeen directeur Véronique De Merlier.

(EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!