Bieke Caluwier van Klim-Op net geen leraar van het jaar

Bieke Caluwier. (Foto GJZ)
Redactie KW

Vorige week werd de Leraar van het Jaar gekozen. Bieke Caluwier van de Klim-Op haalde het net niet, maar was wel een van de sterkste kandidaten van onze provincie.

Jaarlijks kiest het onderwijsblad Klasse de Leraar van het Jaar. Daarmee wil men een meer dan verdienstelijke leerkracht in de bloemetjes plaatsen. Dit jaar was het thema ‘Pas voor de Klas’ waarmee men aandacht vroeg voor de startende leerkrachten.

Een van de genomineerden was Bieke Caluwier (27). “Ik wist niet eens dat ik in de running was”, zegt ze. “Plots viel een uitnodiging in de bus om naar de prijsuitreiking in Brussel te gaan. Niemand op school had ook maar iets laten blijken dat ze mij kandidaat hadden gesteld.”

Toeters en bellen

Eens op de prijsuitreiking kreeg ze een infomap waaruit bleek waarom ze genomineerd was. “Toen zag ik de brieven die onze directeur Frank Dooms en enkele collega’s naar Klasse hadden gestuurd met de redenen waarom ze mij de titel van Leraar van het Jaar gunden. Het deed me wel wat om die brieven te lezen”, vertelt Bieke.

De uiteindelijke titel ging naar een leerkracht uit het Oost-Vlaamse Scheldewindeke. Bieke werd door de jury als een ‘sterke’ kandidaat bestempeld. “De nominatie op zich is al een hele eer. De uitreiking was leuk, maar het mooiste vond ik de aanbevelingsbrieven en de aankomst in het station waar enkele collega’s mij opwachtten met toeters en bellen.”

(GJZ-foto GJZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier