BEUK rockt straks in Oostkamps jeugdhuis JOC

BEUK met van links naar rechts: Laurent De Moor, Matthias Demey en Roel Jacobus. © AXTRAN
Redactie KW

BEUK rockt vol gas vooruit, met een knipoog naar Motörhead, Peter Pan Speedrock, Volbeat, Noordkaap en De Kreuners. Niet zomaar metal riffs maar echte songs met Vlaamse teksten over feestvieren, koers en de zin van het leven. Vrijdag 27 april komen ze om 23 uur langs in jeugdhuis JOC Den Artisjok in de Brugsestraat.

Matthias ‘Meyke’ Demey (gitaar), Roel Jacobus (zang-bas) en Laurent De Moor (drums) speelden op drie jaar tijd meer dan 150 shows in België, Engeland, Nederland en Frankrijk.

“Onze gitarist is Matthias Demey uit de Emiel Welvaertstraat“, vertelt zanger-bassist Roel Jacobus. “Hij plaatste in 2014 een zoekertje voor een drummer. Laurent De Moor uit Brugge reageerde en bracht mij mee van bij onze toenmalige covergroep. Ik werd dan ook meteen de zanger.”

Lokale helden

“We brengen Nederlandstalige swingende hardrock. Komende vrijdag brengen we in JOC Den Artisjok ter ere van ‘Lokale Helden’ vanaf 23 uur een mix van ons album Strak Plan, enkele hardrock klassiekers en nieuwe nummers die binnenkort op cd verschijnen. Eerder op de avond spelen: Cabin in the yard (om 21 uur) en Fly sox (om 22.15 uur)”

“Muziek betekent heel wat voor ons”, vertelt Roel verder. “Muziek is onze manier van leven. Het is fijn om ons artistieke te kunnen leggen en telkens een feest te kunnen vieren met een prachtige vriendenkring. Het gaat soms diep wanneer mensen ons vertellen hoe de inhoud van de teksten hen persoonlijk aanspreekt. We ontmoetten al wereldartiesten zoals de gitarist van Motörhead Phil Campbell en de bands Dog Eat Dog en The Godfathers.”

Ostrogoth en Channel Zero

“Een ongelofelijke ervaring was vorige week in Brugge toen Belgische toppers als de zanger van Ostrogoth en de gitarist van Channel Zero vrolijk kwamen meespelen. Dankzij onze muziek kwamen we op plaatsen die onze stoutste dromen overtroffen, zoals de clubs in Londen waar het begon voor Muse, Amy Winehouse, Dire Straits, Ed Sheeran, noem maar op. Intussen speelden we bijna 150 keer in vier landen, waarvan 17 keer in Engeland. En dat allemaal met Vlaamse teksten, we geloven het soms zelf niet wat ons allemaal overkomt.”

“Waarom de mensen vrijdag in onze thuisbasis naar ons moeten komen kijken en luisteren? Met BEUK en onze aanhang is het altijd feest. We hebben een heel bijzondere herinnering aan 1 mei van vorig jaar in Brugge. Toen openden we het avondprogramma van Red Rock. In de massa herkenden we talloze mensen van de optredens in cafés, zaaltjes en jeugdhuizen. We staken nog een tandje bij als cadeau voor iedereen die BEUK van bij het begin had gesteund. Ook onvergetelijk waren de ontmoetingen met wereldkampioene boksen Delfine Persoon, over wie we een lied schreven.” (PH)

BEUK: vrijdag 27 april om 23 uur langs in jeugdhuis JOC Den Artisjok in de Brugsestraat