Belgisch danstalent geeft het beste van zichzelf in nieuwe sportzaal van Blankenberge

© Foto JW
Redactie KW

Ruim 700 dansers verzamelden op Paasmaandag voor het Belgisch kampioenschap discodansen in de onlangs geopende sportzaal Sportdoze in Blankenberge.

Alle dansers van 27 verschillende dansclubs en -scholen selecteerden zich tijdens nationale wedstrijden doorheen het dansseizoen. Jongeren vanaf acht jaar en volwassenen brachten het beste van zichzelf. Een vijfkoppige professionele jury beoordeelde in totaal 136 solodansers, 86 duo’s en 44 groepen, ingedeeld in categorieën op basis van leeftijd en niveau.

De wedstrijd werd georganiseerd door Dansliga Sportfederatie vzw in samenwerking met Dansclub Dance NRGY dat tijdens het kampioenschap een ‘thuismatch’ kon spelen. Caro Maenhout was uitblinker van de dag bij de dansclub. Ze behaalde een tweede plaats met haar solodans in de middenklasse van de junioren (12 t.e.m. 15 jaar). Samen met Caro Vande Weghe werden ze het beste duo in de categorie middenklasse.

Teen NRGY, de juniordansgroep van Dance NRGY die begin april nog de Blankenbergse sporttrofee voor beloftevolle jeugdgroep in de wacht sleepte en waar Caro Maenhout met veel enthousiasme meedanst, behaalde een derde plaats. In het jaarklassement behaalde de groep een eerste plaats in de middenklasse.

(JW)

Meer uitslagen en reacties lees je vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier