Beernemse Jeugdraad gaat de ether in met Radio Ongelikten Beir

Naast de twee dj's staat een ganse ploeg van de Jeugdraad. © Regi
Redactie KW

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 zet de Jeugdraad Beernem een politiek participatieproject op poten. Op vrijdag 11 augustus ging radio Ongelikten Beir van start op het grasveld aan Jeugdhuis The Nooddle.

Robin Verstraete en Warre Maertens zijn de dj’s van dienst. “Een oude caravan bouwden we om tot een mobiel radiostation”, aldus Warre Maertens. “We hebben de mosterd gehaald bij het programma Radio GaGa. Met deze radiostation trekken we door Beernem om de mening van de jeugd te vragen over het huidig en toekomstig jeugdbeleid. Scholen, speelpleintjes, jeugdbewegingen en andere plaatsen waar de jeugd aanwezig is, worden bezocht. In ruil voor een nieuw idee of om hun mening te kennen, mag de persoon een plaatje aanvragen. Met al de verzamelde ideeën zal de jeugdraad een ambitienota 2018 opstellen”, legt Warre Maertens uit.

Schepen van Jeugd Gijs Degrande (N-VA) werd op de rooster gelegd en enkele vragen werden op hem afgevuurd. “We zetten stevig in op jeugdinfrastructuur, een werk van lange adem”, aldus de schepen. Daarna volgde schepen Jos Sypré (CD&V), die in de vorige legislatuur schepen van Jeugd was. Ook hij kreeg enkele vragen onder de neus geduwd.

(Regi – foto Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier