Beernem investeert fors in jeugdlokalen

Het nieuw gebouw komt op het stuk grond achter de chalet, voor de woonhuizen te staan. Op de foto zien we schepen Gijs Degrande. © DDM
Redactie KW

Op de gemeenteraad werd deze week beslist om 339.000 euro uit te trekken voor een nieuw scoutslokaal aan het Malehof. “Een forse investering, maar de onderhoudskosten zullen alvast veel lager zijn”, aldus schepen Gijs Degrande.

Op de vooravond van de dag van de jeugdbewegingen kwam goed nieuws uit de bus voor verschillende jeugdverenigingen in Beernem. Donderdagavond werd op de gemeenteraad namelijk de bouw van het nieuwe scoutslokaal definitief goedgekeurd. Maar liefst 339.000 euro wordt uitgetrokken voor de constructie die 21 op 10 meter meet en uit drie lokalen zal bestaan.

“Het gebouw zal strak en modern ogen en vooraan is een verhoogd podium met luifel voorzien”, zegt schepen van jeugd, Gijs Degrande (N-VA). “Het gaat om een stevige investering, maar we kozen ervoor om bijna energie neutraal te bouwen (BEN) en dat betekent dat we door de warmtepompen en zonnepanelen behoorlijk wat aan rendement gaan terug winnen. In vergelijking met de huidige chalet wordt dat een enorme verbetering, want die zijn erg onderhoudsintensief wat voor onze mensen heel wat extra werk meebrengt. Met het nieuwe gebouw zou dat veel minder het geval mogen zijn.”

De eerste spadesteek is voor maart volgend jaar in de hoop het gebouw te kunnen inhuldigen eind 2018. Niet alleen de scouts gaat erop vooruit in Beernem, ook bij de Chiro Sint-Joris zijn werken aan de gang. “De werken aan de 100m2 nieuwe speelruimte zijn volop bezig”, zegt Degrande. “De nieuwe vloer is gegoten en het gebouw wordt nu met nieuwe ramen, bijkomende isolatie en muurbekleding afgewerkt. Daar hopen we al tegen eind dit jaar klaar te zijn.”

Ook bij Chiro Oostveld worden nieuwe lokalen voorbereid. “Daar zitten we ook op schema, deze maand wordt daar de architect aangesteld en ook voor KLJ Beernem en Oranje worden verschillende pistes op de site Kleuterweelde verder ontwikkeld. Bij Chiro Oedelem kijken we samen met Eandis hoe we het gebouw en vooral de verwarming energiezuiniger kunnen maken. Kortom, we werken hard verder voor onze jeugdverenigingen.”

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier