Basisschool Ten Bunderen in Moorslede heeft time-outklas en chillruimte

In de zorgschool in de Stationsstraat werden twee nieuwe ruimtes geïntroduceerd, een relaxruimte en een time-outklas. © Foto Jan Stragier
Redactie KW

Basisschool Ten Bunderen introduceerde een relaxruimte, waarin de zintuigen van kinderen met autisme volledig gestimuleerd worden, en een nieuwe time-outklas ‘De Cirkel’.

Sint-Idesbald, de school voor buitengewoon onderwijs, met campus Ten Bunderen in de Stationsstraat, opende twee nieuwe lokalen, ‘De Cirkel’ en een chillruimte. De relaxruimte ontstond er na heel wat opzoekingswerk. Kinesist Griet Vermersch ging samen met een collega verschillende snoezelruimtes in scholen bezoeken en samen zochten ze inspiratie in heel wat catalogi.

Naast de ontspanningsruimte werd er naast dat lokaal nog een ander in dienst genomen, namelijk De Cirkel. “Met De Cirkel creëerden we een time-outklas waar leerlingen op elk moment van de dag naartoe kunnen om tot rust te komen. De Cirkel is altijd bemand waardoor er steeds een luisterend oor aanwezig is voor de kinderen. Om de leerlingen positief te stimuleren werd er geïnvesteerd in spelmateriaal en computers, dankzij Kiwanis Rodenbach.” (AFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier