Basisschool Sint-Michiels viert gouden jubileum onder meer met nachtelijke loop

Redactie KW

De gemeentelijke basisschool Sint-Michiels in de Sint-Michielslaan vierde vrijdag zijn gouden jubileum.

School St-Michiels afdeling B viert het 50 jarig bestaan met een optreden van de leerlingen, een receptie en om 18 uur het startsein van een 24 x 50 minutenloop door leerlingen en volwassenen. Er wordt ook ‘s nachts gelopen. De laatste deelemers bereiken de eindstreep zaterdag omstreeks 14 uur.

Sinds 2006 staat directeur Marc Arschoot er aan het hoofd. “Het familiale karakter typeert deze school”, zegt hij. De wijkschool telt vandaag 256 kinderen : 107 kleuters, 142 in het lager en nog eens zeven in de brugklas. Die brugklas werd zeven schooljaren geleden opgericht in samenwerking met de Brugse BLO-school De Ganzenveer.

De laatste uitbreiding kwam er vorig schooljaar. “Toen werd de voormalige pastorie ingepalmd voor een grotere speeltuin en een extra kleuter- en doezelklasje”, zegt Marc Arschoot. Nieuwe bouwplannen zitten er niet meteen aan te komen. “Maar elk hoekje en kantje van de school wordt vandaag ten volle benut”, klinkt het.

Basisschool Sint-Michiels viert gouden jubileum onder meer met nachtelijke loop


De vijftigste verjaardag van het wijkschooltje is een feest voor en door de kinderen. “Ze zijn al weken aan het repeteren”, zegt de directeur. “Tijdens hun optreden brengen ze de laatste vijftig jaar uit de wereldgeschiedenis in beeld, met de maanlanding en andere mijlpalen. Ook de muzikale evolutie komt aan bod. Voor een kind is zo’n omvangrijke periode moeilijk te bevatten.”

(Foto FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier