Basisschool Sint-Andreas in Stene start schooljaar in gloednieuw gebouw

29/08/16 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Bij de start van het nieuwe schooljaar stelde het schoolbestuur en de directie het nieuwe schoolgebouw van de vrije basisschool Sint-Andreas, afdeling Steensedijk, voor.

Basisschool Sint-Andreas in Stene start schooljaar in gloednieuw gebouw

Veel prominenten op de presentatie van het nieuwe schoolgebouw van de vrije basisschool Sint-Andreas, afdeling Steensedijk. © BVO

"Leerlingen en leerkrachten van de basisschool aan de Steensedijk 151 in Oostende beschikken vanaf dit schooljaar over een eigen hedendaags schoolgebouw", schetst directeur Ingrid Vanderschaeghe. "De zes kleuterklassen zijn gesitueerd rond een polyvalente ruimte, waar kinderen kunnen spelen, fietsen en bewegen. Alle twaalf klassen van de lagere school zijn uitgerust met digitale borden en hebben een eigen computerhoek. Tussen twee aanpalende klassen is telkens een verschuifbare wand voorzien die in gesloten toestand perfect hermetisch dicht is. Verder zijn er in onze nieuwe school ook administratieve ruimtes, een leraarskamer en een bibliotheekklas. De kleuterspeelplaats en een ruime overdekte speelplaats voor de lagere school ontbreken niet" , aldus nog Ingrid Vanderschaeghe.

Dirk Standaert beschrijft als voorzitter van het schoolbestuurde financiering. "We hanteren de DBFM-formule. Tijdens deze periode van 30 jaar betaalt het schoolbestuur jaarlijks een beschikbaarheidsvergoeding aan Scholen van Morgen. Na afloop wordt het gebouw overgedragen aan het schoolbestuur. Voor de bouw van basisschool Sint-Andreas betekent dit een investering van zo'n 4 miljoen euro waarvan 80 procent subsidie door Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Dit wordt aangevuld door privé-financiering", aldus nog Dirk Standaert.

(BVO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!