Basisschool Pius X krijgt eerste schoolstraat van Kortrijk

David Desmet, directeur van basisschool Pius X, en leerkracht Trui Vanderbeke, trekker van de werkgroep verkeer, in de schoolstraat in Kortrijk. © EDB
Redactie KW

Vanaf maandag 19 september wordt de dichte omgeving van basisschool Pius X in de Sint-Elooisdreef een schoolstraat.

Basisschool Pius X stapte mee in een proefproject van Stad Kortrijk om in de dichte omgeving van de school een schoolstraat te maken waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen. De hele week wordt de Sint-Elooisdreef tussen het kruispunt met de Evarist Carpentierstraat en de Kuurnsesteenweg afgezet met een nadarhekken een half uur voor het begin en na het einde van de schooldag. Alleen te voet of met de fiets kan je de straat in. De zoen- en vroemzone wordt verlegd naar de parking van de kerk. Bewoners van de Sint-Elooisdreef mogen de straat tijdens die periode wel uit-, maar niet inrijden. In de Gouden Rivierlaan, waar er ook een ingang naar de school is, zullen er geen wijzigingen zijn.

De actie van stad Kortrijk en de school wordt ook ondersteund door het oudercomité en de werkgroep verkeer onder leiding van leerkracht Trui Vanderbeke. Na de autovrije week zal de schoolstraat samen met Stad Kortrijk geëvalueerd worden. Het is mogelijk dat dit project navolging krijgt. Er wordt na een gunstige evaluatie ook gekeken aan welke Kortrijkse scholen een schoolstraat ook mogelijk zou zijn.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier