Basisschool De Zonnebloem uit Hooglede neemt deel aan Ketnetprogramma Superbrein

Leerkracht Anne Vanderper en de drie deelnemers aan Superbrein: Jerome Deman, Jurre Anckaert en Fien Vandewalle. (Foto JT)
Redactie KW

Drie leerlingen van basisschool De Zonnebloem uit Hooglede zijn zondagochtend 20 maart om 8.50 uur te zien in het Ketnetprogramma Superbrein.

Jerome Deman, Jurre Anckaert en Fien Vandewalle nemen zondagochtend deel aan Superbrein, een wetenschapsquiz waarin drie ploegen het tegen elkaar opnemen, namelijk twee scholen en een team bestaande uit Bekende Vlamingen. Bij elke aflevering staat er één thema centraal, zondag is ‘wind’ het thema.

team Groenlede

“We kregen op voorhand de opdracht om een machine te ontwerpen”, opent Jerome Deman. “De machine moet wind produceren zonder gebruik te maken van elektriciteit. Het doel van de machine is ballonnen wegblazen in de praktische proef. De andere school kreeg net dezelfde opdracht. De werking en de originaliteit worden dan beoordeeld in de studio.”

De leerlingen nemen deel onder de naam ‘Groenlede’, ‘groen’ omdat ze het groene team zijn in de uitzending en ‘lede’ als achtervoegsel van Hooglede. Leerkracht. Fien Vandewalle vond het alvast een hele belevenis: “Het was heel erg spannend maar ook plezant om in zo’n grote opnamestudio te staan. Met al die camera’s was het soms wel grappig omdat je meestal niet goed wist naar waar je precies moest kijken.”

Prijzen vallen er met Superbrein niet te winnen, al kreeg elke deelnemer wel een herdenkingstrofee mee naar huis. Wil je Jerome, Jurre en Fien aan het werk zien, stemt dan zondagochtend om 8.50 uur af op Ketnet. (John Taillieu)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier