Basisschool De Triangel in Brugge geteisterd door griepepidemie

Ook in het klasje van juf Els Van Zeir zitten momenteel zeven van de vijftien kindjes ziek thuis. © WK
Redactie KW

De griep is in het land en dat zullen ze in De Triangel geweten hebben: liefst één op de vier leerlingen zit er momenteel ziek thuis, en ook vier op de tien leerkrachten zijn geveld.

De stedelijke basisschool van Sint-Andries loopt stilaan leeg sinds de griep er huishoudt. “Een tachtigtal zieken op 320 leerlingen, ze sneuvelen hier als vliegen. En ook bij ons personeel sloeg het griepvirus zwaar toe. Momenteel zijn vier op de tien leerkrachten afwezig. Een situatie zonder voorgaande, in mijn 25 jaar als directeur is het de eerste keer dat ik een griepvirus van die omvang meemaak”, zegt directeur Eddy Boutens,

Gepensioneerde leerkrachten opgeroepen

Ook de directeur werd vlak voor de krokusvakantie ziek, en het griepvirus in zijn school is dus misschien wel door hemzelf binnengeloodst. Een honderdtal leerlingen zit er nu zonder meester of juf, wat voor de directie de nodige kopzorgen meebrengt. De school riep ondertussen al gepensioneerde leerkrachten op.

“We hebben een paar klasjes tijdelijk samengevoegd, beleidsmedewerkers voor de klas gezet en er is ook een gepensioneerde grootmoeder komen opdagen om ons te depanneren. Maar we moeten wel de nodige creativiteit aan de dag leggen om het schip drijvende te houden: de leerkrachten mogen pas vervangen worden als ze tien dagen ziek zijn. Daar sta je dan als directeur”, aldus Boutens, die de situatie aangrijpt om aan de bel te trekken.

“Die regelgeving is hopeloos achterhaald en kan dus, zoals je ziet, voor hallucinante toestanden zorgen. Je moet ook weten dat onze leerkrachten met ziekteverlof niet lichtzinnig omspringen, dit is echt het betere ‘griepwerk’“, klinkt het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier