Basisschool De Morootjes uit Oostende brengt als eerste school een eigen stickerboek uit

21/04/17 om 20:00 - Bijgewerkt om 19:59

Michael Rouzee (32), leerkracht van het vijfde leerjaar kwam het idee op de proppen.

Basisschool De Morootjes uit Oostende brengt als eerste school een eigen stickerboek uit

Op de foto zien we de leerlingen van het vijfde leerjaar samen met hun leraar Michael Rouzee en directeur Line Dewulf. © JRO

"We kennen allemaal de Panini-stickerboeken met de voetbalprentjes van voetballers uit eerste klasse", zegt Michael. "Er zijn in Oostende en Bredene een aantal sportclubs die hetzelfde hebben gedaan. Maar waarom zouden we dat niet met school kunnen? Ik ging op het internet op zoek naar informatie en kwam terecht op stickerboek.be. Die website biedt stickerboeken aan enkel voor sportclubs. Ik stelde hen de vraag of dat eventueel ook voor een school kon en zo ging de bal aan het rollen. Het boek is een succes in onze school. De leerlingen praten over niets anders meer. In ons stickerboek kunnen in totaal 342 plaatjes worden geplakt. De leerlingen kunnen de stickers op school aankopen maar uiteraard gaan ze ook nog stickers moeten ruilen om hun boek volledig vol te krijgen. Ondertussen werden al een 1.000-tal pakjes stickers verkocht. De stickeractie kost onze school niets want stickerboek.be draagt de kosten, zij gaan er uiteraard van uit dat de kosten zullen gedekt worden met de verkoop van de stickers."

(JRO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!