Bart Buyse uit Ingelmunster pleit voor boterhamdoos in de frigo

12/06/16 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Slager Bart Buyse stuurde een vraag naar het kabinet van minister van onderwijs Hilde Crevits. In warme dagen worden in de scholen vooral drankjes in de frigo geplaatst, maar wat met boterhamdozen vol beleg die tijdens zomerse temperaturen zomaar in de boekentas blijven zitten?

Slager Bart Buyse uit de Oostrozebekestraat vindt het spijtig dat de scholen maar weinig aandacht schenken aan de boterhamdoos die kinderen meebrengen. "In mijn slagerij hoor ik vaak mama's zeggen dat ze voor de derde dag op rij - wegens de warmte - geen vleeswaren meegaven met hun kind naar school, omdat het dan te warm is in de klas en vooral in de boekentas. Ik pleit er al langer dan vandaag voor dat men in de scholen niet enkel de drankjes in de frigo steekt, maar dat men ook boterhammen met beleg veilig kan opbergen", zegt slager Bart Buyse. "Niet ieder kind heeft de mogelijkheid of de kans om een warme maaltijd in school te nemen, zodat men ook aan deze kinderen aandacht moet schenken. Iedere morgen maken d...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!