Autocarreis naar Normandië van studenten Howest wint zilver in wedstrijd

Redactie KW

BAAV organiseerde in het academiejaar 2014-2015 voor de tweede maal op rij een wedstrijd voor hogescholen en liet Vlaamse studenten ‘Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement’ hun ideale autocarreis bedenken.

De opdracht bestond erin, net zoals vorig jaar, een autocarreis te ontwikkelen ‘door jongeren voor jongeren’. Het concept bleef onveranderd: de studenten mochten een reis voor zichzelf bedenken en het winnende team mag met 30 personen naar keuze zijn reis echt uitvoeren. Alle creativiteit kon aan de dag gelegd worden, weliswaar binnen enkele opgelegde grenzen: de reis moest naar de Franse regio ‘La Normandie’ gaan, 5 dagen (4 overnachtingen) duren en binnen een inkoopbudget van 550 euro blijven.

Alle mogelijke aspecten van de reis werden doorgelicht, elk jurylid bekeek de reis vanuit zijn eigen specialisme. De inhoud van het programma, de kostprijsberekening, de rij- en rusttijdenwetgeving, de logica van de route, tot zelfs de marketing van de reis werden onder de loep genomen. De creatieve manier waarop omgesprongen werd met het gebruik van de autocar tijdens verplaatsingen en de mogelijkheden van de bestemmingsregio waren uiteraard de belangrijkste onderdelen.

De jury was unaniem over de winnende reis: ‘Adembenemend Normandië’ van studenten van Thomas More-hogeschool in Mechelen. De tweede plaats werd toegekend aan de reis ‘Out of the Canvas‘ van Laura De Wispelaere, Johanna D’Haene, Maite Drieghe en Jonas Forrez van Howest in Kortrijk.

De derde plaats werd toegekend aan de reis ‘Royal Normandy’ van de Erasmushogeschool.