Auteur Wouter Sinaeve te gast voor het goede doel in basisschool in Ieper

Zorgcoördinator Els Vanlauwe en auteur Wouter Sinaeve die uit zijn eigen boek voorlas. © DVDB
Redactie KW

Ieperling en auteur Wouter Sinaeve was donderdag te gast in basisschool De Mote in Ieper om voor te lezen uit zijn eigen boek ‘Kind van de Westhoek’. Deze keer waren de leerlingen van het zesde leerjaar aan de beurt.

‘Kind van de Westhoek’ is een fotoverhaal over opgroeien in een streek waar de oorlog nooit ver weg is. Nog steeds spelen kinderen overal ter wereld oorlogje. Maar de sporen van de Grote Oorlog herinneren de kinderen in de Westhoek altijd opnieuw aan het oorlogsverleden. Nog elk jaar komen bij het ploegen van de akkers stukjes oorlogsverleden naar boven: restanten van oude wapens, kogelhulzen, een deeltje van een obus, loden balletjes.

Kinderen verzamelen die spulletjes graag. Ze poetsen ze op en spelen ermee. Ook de vele kleine oorlogskerkhoven die je in de Westhoek in vele dorpen aantreft, zijn geliefde speelterreinen waar je verstoppertje kunt spelen of met je vrienden je kracht meten. De foto’s en de korte teksten willen vertellen dat oorlog geen kinderspel is. Beelden van vroeger en nu worden in dit boek naast en tegenover elkaar geplaatst.

Wouter Sinaeve signeerde ook het voorleesboek ‘Geluk voor Kinderen’ van Leo Bormans die het project steunt en volgt. Begin juni zal het boek per opbod verkocht worden ten voordele van de kinderen in de pediatrie van het Jan Ypermanziekenhuis.

(DVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier