Atlas Atheneum Gistel werkt vanaf volgend schooljaar samen met Johan Museeuw

Redactie KW

De afdeling wielrennen binnen de opleiding TSO lichamelijk opvoeding en sport start vanaf volgend schooljaar een samenwerking met ex-wielrenner Johan Museeuw.

Johan Museeuw is oud-leerling van het Atlas Atheneum en zal wekelijks met de leerlingen meerijden tijdens de les wielrennen. “Deze samenwerking tussen een ex-wereldkampioen en de richting TSO LO-Sport is uniek in de streek”, aldus directeur Davy De Decker.

“Er zal een mini-stage in september en eventueel een buitenlandse stage in februari, vlak voor de start van het wegseizoen, worden georganiseerd”, aldus leerkracht Peter Herman, de drijvende kracht achter de wielerafdeling. “Er wordt zoveel mogelijk op de weg getraind. Bij slecht weer of winterse toestanden wijken we uit naar de Gentse wielerpiste. De lessen wielrennen gaan telkens door op dinsdag- en donderdagnamiddag, de laatste drie lesuren. Zo kan er nog langer dan het einde van de schooldag getraind worden.”

Andere troeven van de wielerafdeling zijn: een eigen cyclocross- en mountainbikeparcours op het schooldomein, inspanningstesten onder medische begeleiding, bezoek aan fietsbeurzen, fitnessbegeleiding rond rompstabiliteit en kracht en voedingsbegeleiding. Het Atlas Atheneum heeft bovendien haar eigen fietsuitrusting. De peter van de wielerafdeling is Jarl Salomein, prof bij Topsport Vlaanderen-Baloise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier