Anderstalige leerlingen uit 14 landen brengen voorstelling over water

Redactie KW

Deze week werd het project ‘à quoi’ voorgesteld in de Budascoop. ‘A quoi’ is een bijzonder project met jongeren uit de OKAN-klassen.

25 jongeren uit de OKAN-klassen van VTI en middenschool Driehofsteden brachten donderdagavond de voorstelling ‘à quoi’, wat verwijst naar ‘aqua’, wat ‘water’ betekent. De OKAN-klassen zijn de OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. Daar volgen jongeren die onlangs naar België geëmigreerd zijn les en leren ze het Nederlands.

De jongeren van 14 verschillende nationaliteiten werkten drie maanden intensief en vooral creatief samen aan het project onder leiding van Pol Coussement van Passerelle. Met behulp van muziek, woord, dans, zang en film versmelten ze hun herinneringen, familieverhalen en nieuwe indrukken tot een sprankelende en ontroerende voorstelling.

A quoi is een bijzonder project dat niet alleen jongeren uit verschillende culturen samenbrengt maar ook een brug slaat tussen cultuur en onderwijs en de integratie bevordert.

Het rootsproject is ondertussen aan zijn vierde editie toe en is een samenwerking tussen stad Kortrijk, de schouwburg, Ajko, Humuz, Passerelle en de twee Okan-scholen.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier