Amélie en Rachelle uit Roeselare tonen zich op de dansvloer

Amélie en Rachelle met hun coach Jade centraal. (Foto KD) © (Foto KD)
Redactie KW

Amélie Beauprez en Rachelle Decancq zijn een ambitieus dansduo. Met hun dansgroep Team Destiny werden ze Vlaams vicekampioen discodansen in de categorie children. Bovendien werd Amélie Vlaams kampioene solo, en ook als duo haalden Amélie en Rachelle al verschillende bekers binnen.

Amélie Beauprez (10) doet al drie jaar aan discodansen bij de Hypnosis Dance Academy in Roeselare. Rachelle Decancq (9) volgt er twee jaar les. Samen met nog een 15-tal andere meisjes vormen ze Team Destiny, de discodansgroep voor meisjes van 5 tot 10 jaar bij Hypnosis, onder leiding van coach Jade Vanhaelemeersch.

Sinds de meisjes elkaar op de dansles leerden kennen, hebben ze allebei de smaak van het wedstrijddansen te pakken. Amélie won als solo-danseres al drie wedstrijden. Drie weken geleden nog werd ze Vlaams kampioene disco solo in de children-klasse. Haar duopartner Rachelle gaat ook voor niet minder dan medailles: samen met Amélie veroverde ze bij haar eerste deelname aan een duo-wedstrijd al meteen een tweede plaats.

Urenlang trainen

Het dansen vergt wel flink wat tijd van de meisjes én hun ouders. Per week trainen Rachelle en Amélie minstens 5 uur. De laatste maanden kwamen hier nog heel wat extra uurtjes training bij om de verschillende kampioenschappen voor te bereiden. In het weekend rijdt het team dan weer naar alle uithoeken van het land om deel te nemen aan wedstrijden. Dat betekent heel wat organisatie voor de ouders.

“Maar dat vinden ze niet erg”, weet Amélie. “Onze ouders zijn onze grootste supporters. We noemen ze zelfs dance moms en dance dads. Onze mama’s gaan mee naar elke wedstrijd om te supporteren, onze make-up te doen en onze kapsels te verzorgen. Sinds kort hebben ook de papa’s de smaak van het supporteren te pakken.”

Plezier maken

Hoewel ze als solist en in duo hoge ogen gooien op wedstrijden, verkiezen ze toch het dansen in groep boven solo-dansen. “Als we dansen met Team Destiny, maken we het meeste plezier”, vertelt Rachelle. “Wanneer je met het hele team danst, ben je ook veel minder zenuwachtig”, vult Amélie aan.

Trots op hecht team

Coach Jade Vanhaelemeersch werkt de choreografieën voor Team Destiny uit. “Naast mijn studies toegepaste psychologie, coach ik bij Hypnosis Dance Academy de meisjes van Team Destiny, geef ik hiphoples, coach ik duo’s zoals Amélie en Rachelle en geef ik danslessen aan kinderen met een mentale beperking. Zelf dans ik in Team United: het cheerleadersteam voor volleybalclub Knack Roeselare.” Jade is trots op de prestaties van Team Destiny. “De meisjes vormen echt een hechte groep. Het is mooi om te zien hoe ze allemaal goede vriendinnen zijn geworden en hoe snel ze vorderingen maken. Dat we wedstrijden winnen – zowel in groep als in duo’s en solo – is dan ook een mooie beloning voor de vele uren training.”

Ambitieus

Vanaf volgend seizoen wil Amélie graag aansluiten bij Team Kickass, het dansteam voor 11- tot 15-jarigen. “Omdat ik dan plots bij de jongste van het team zal horen, ga ik wat extra technieklessen volgen, zodat ik snel mee kan met de oudere meisjes”, vertelt Amélie. “Maar om bij het team aan te sluiten, moet ik wel eerst audities doen. Hopelijk ben ik erbij!”

Ook bij de andere discoformaties van Hypnosis Dance Academy worden er audities gehouden. Wie graag wil aansluiten bij één van de teams, kan deelnemen aan de audities op 20 mei. Alle informatie hierover vind je op de Facebookpagina van Hypnosis Dance Academy. (Katrien Devulder)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier