Alombekend ‘glazen kot’ gaat onder de sloophamer

Redactie KW

Het voormalig KHBO-gebouw in de Spoorwegstraat in Sint-Michiels Brugge, in de volksmond ‘het glazen kot’, gaat momenteel tegen de vlakte. In april starten op deze locatie immers al de voorbereidende werken voor ‘Kulab’.

Kulab wordt de gloednieuwe campus van de KU Leuven. Vanaf het academiejaar 2017-2018 worden er de academische KU Leuven-opleidingen ‘Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ en ‘Industriële Wetenschappen’ aangeboden. Tot dan is die eerste opleiding voorlopig nog ondergebracht in de Brugse Vives-campus in de Xaverianenstraat, terwijl de opleiding ‘Industriële wetenschappen’ nu in de campus Oostende wordt aangeboden. Samen met de professionele bacheloropleidingen binnen het studiegebied ‘Industriële Wetenschappen en Technologie’, die Vives nu aanbiedt in Oostende, verhuizen ze dus over een paar jaar naar de nieuwe campus in de Spoorwegstraat.

Alombekend 'glazen kot' gaat onder de sloophamer


De afbraakwerken aan het vroegere KHBO-gebouw, ook wel bekend als ‘het glazen kot’, zijn begin deze week van start gegaan. In de loop van december waren er al voorbereidende afbraakwerken. Daarbij werd in een eerste fase alle nog aanwezige asbest verwijderd. Vorige week ging de sporthal, onder de voormalige studenten beter bekend als de ‘Orangerie’, al tegen de vlakte.

Vanaf deze week staat dus de afbraak van het hoofdgebouw op het programma. Tegen eind maart zouden de afbraakwerken klaar moeten zijn, om dan vanaf april te starten met de voorbereidende werken voor de nieuwe campus van de KU Leuven.

(WK – Foto’s WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier