Alle hens aan dek voor de rolmarathon van de Chiro van Meulebeke

De Meulebeekse Chiroleiding is klaar voor een denderende 46ste rolmarathon. © Foto Luc
Redactie KW

In het midden van de paasvakantie bruist het Vondelcomplex van jeugdige bedrijvigheid want de Meulebeekse Chirojongens en -meisjes houden hun jaarlijkse rolmarathon. Het evenement is dit jaar aan de 46ste editie toe.

“Het is werkelijk alle hens aan dek”, zegt Emily Ceenaeme, hoofdleidster van de meisjes. “We werken hier al weken aan, samen met alle kinderen en de leiding proberen we opnieuw voor een boeiend driedaags programma te zorgen.”

Bijna een halve eeuw

Wat 46 jaar geleden al spelend begon – twee dagen en nachten fietsen op rollen – is uitgegroeid tot een manifestatie die uit Meulebeke niet meer weg te denken is. Waar is de tijd dat de Chirorol plaatsvond in de Sint-Amandusschool en er ‘s avonds een quiz werd gehouden werd met tal van vedetten en er gedanst werd op de tonen van Avro’s Top Pop? Bijna een halve eeuw later slaat het concept, enigszins aangepast, nog altijd aan bij het jongere en iets minder jonge volkje. De opbrengst van de driedaagse gaat integraal naar het tiendaagse kamp dat de jongens en meisjes in twee verschillende periodes naar Mol brengt.

Omgetoverd tot een station

Op vrijdag 6 april mogen de burgemeester en de schepenen de kuiten smeren want zij openen het gebeuren met een stevig potje fietsen op rollen. Om 20 uur kunnen kaartspelers aan de slag in de Bottelarij om voor koffie te kaarten. De inleg bedraagt 1,25 euro. Ook om 20 uur opent de bierstube in de cafetaria van het oc Vondel, dat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot een station. Ambiance wordt geserveerd in de Mouterij, waar achtereenvolgens Tars, Gin & Ginger en DJ Whiplash voor de muziek zorgen terwijl er genoten kan worden van streekbieren en breughelplanken.

Op zaterdag kunnen liefhebbers van billenkarren aan hun trekken komen. De -18-jarigen krijgen hun rondjes te rijden in de voormiddag. Na de middag is het de beurt aan de +18-jarigen. Om 13 uur opent de bierstube voor de ouders die hun kapoenen naar de ‘funpoertoe’ brengen. Kleuters en kinderen van de lagere school beleven er boeiende workshops, leren voetbaltrucjes aan of vatten post achter een echte dj-tafel. ‘s Avonds is er om 19.30 uur de 39ste editie van Chiro in Concert, waarin alle afdelingen het beste van zichzelf geven. Een niet te missen show met een hoog spektakelgehalte. De inkom bedraagt 2,50 euro.

Parijs-Roubaix

Terwijl de rollen in de tweede nacht draaiend gehouden worden, is er op zondag 8 april om 10.30 uur de 28ste Tien om te zien waaraan iedereen kan meedoen, ook niet-Chiroleden. Vanaf 12 uur kan je de wielerklassieker Parijs-Roubaix volgen op een groot scherm.

Met de 13de editie van De Nacht van de Rol – met C-Bass, Troublenation, Freaquency en Triple R – wordt deze editie van de rolmarathon afgesloten. Kaarten kosten 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. (LB)

Info: Emily Ceenaeme, 0499 39 32 99

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier