Alexia zoekt een invulling voor voormalig zwembad in Spiere

Schepen Rik Vandevenne en stagiair Alexia Aelvoet. © GBA
Redactie KW

De gemeente heeft het gewezen zwembadgebouw gerenoveerd maar wat ermee zal gebeuren, ligt nog niet helemaal vast. Er zijn in elk geval meer mogelijkheden dan alleen maar sport. Studente Alexia Aelvoet buigt zich over de kwestie in haar eindwerk.

Alexia Aelvoet, een 23-jarige studente sportmanagement aan hogeschool Vives Brugge, komt voor het tweede jaar stage doen in het gemeentehuis van Spiere-Helkijn. Vorig jaar stelde ze een enquête op over sport in de gemeente, nu maakt ze haar eindwerk over het gewezen zwembad.

De bedoeling is om in samenwerking met schepen Rik Vandevenne en Leiedal Kortrijk een invulling te creëren voor het gerenoveerde gebouw. Dat zal niet enkel op sport gericht zijn, ook voor cultuur en toerisme zijn er mogelijkheden. Er wordt dus een polyvalente functie gezocht voor het gebouw.

Naam gezocht

Alexia zit nu in haar derde stageweek en doet er vijftien in totaal. “Ik zal mijn best doen en zeker trachten de nodige concepten te hebben om die op het einde van mijn stage voor te leggen aan de gemeente, zodat die er in de toekomst iets kan mee doen.”

Ook schepen Rik Vandevenne is blij met het geleverde werk van Alexia. “Ik ben zeker dat er vele mooie concepten uit de bus zullen komen. Het gewezen zwembad is ook echt een meerwaarde voor onze gemeente. Trouwens, we zoeken ook nog altijd een naam voor het gebouw, alle voorstellen zijn welkom op de gemeente.”

Sneukeltocht per fiets

Alexia voelt haar trouwens in haar nopjes tijdens haar stage in Spiere-Helkijn.

Mijn begeleiding hier is supergoed, ik zie het project volledig zitten. Wel wil ik nog vertellen dat ik ook de tijd genomen heb voor de organisatie van een sneukeltocht per fiets die plaatsvindt op zondag 15 april hier in Spiere-Helkijn.” De tocht loopt over 27 km en vertrekt tussen 13.30 uur en 14.30 uur aan de sporthal Michelberg. Inschrijven kan op het gemeentehuis of via www.spiere-helkijn.be. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier