Afgestudeerden ‘kok en kelner’ vieren 15-jarig bestaan van hun opleiding in Ter Duinen

© EDL
Redactie KW

In september 2001 startte in de hotelschool in Koksijde voor de eerste maal een opleiding ‘kok en kelner’. Dit gebeurde in samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs (cvo) Westhoek-Westkust.

Technisch adviseur Koen Hardeman verschaft wat uitleg over de geschiedenis van dit project. “Er schreven zich bij de start elf cursisten in. Zij werden vakkundig bijgestaan door één leerkracht die zowel zaal als keuken voor zijn rekening nam. Hij werd daarbij geassisteerd door een leerkracht bedrijfsbeheer. In september 2002 konden 12 cursisten starten, maar was er ook een lange wachtlijst.”

“In september 2003 kreeg Sven Seifert versterking van zaalleerkracht Tom Vermeesch. Dankzij deze personeelsuitbreiding konden dat jaar 23 cursisten starten. De opleiding ging in stijgende lijn, net als de samenwerking tussen de twee onderwijsinstellingen. Intussen werken hier reeds zes mensen en wordt er jaarlijks geëvalueerd waar en wat er nog kan verbeterd worden.”

“Er zijn sinds enkele jaren twee startmomenten. Zo kan beantwoord worden aan de grote vraag naar deze opleiding, zowel vanuit het binnen- als het buitenland. Maandagavond werd in zaal Delvaux teruggeblikt op de voorbije jaren tijdens een walking dinner dat bereid en geserveerd werd door de cursisten ‘kok en kelner’ van de 25e lichting.”

(CJK – Foto EDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier