Afdeling Sint-Pauluscollege in Moorsele houdt op te bestaan

Redactie KW

Dat maakte de directie donderdag 22 februari bekend. De school kampte de voorbije jaren met een dalend aantal leerlingen. Dit schooljaar werd enkel in het tweede jaar lessen ingericht.

“We willen als scholengroep klaar zijn voor 1 september 2019 en de goedgekeurde modernisering van het secundair onderwijs . De nieuwe 1e graad wil scholen nog meer kansen geven om leerlingen te observeren, en wil leerlingen nog meer kansen geven om zich beter te oriënteren op een juiste studiekeuze”, geeft coördinerend directeur Diederik Bevernage mee, “Daartoe moeten leerlingen binnen een en dezelfde school kunnen kiezen uit verschillende lespakketten. De modernisering van het secundair onderwijs gaat dan ook uit van een zekere schaalgrootte. Tegelijk stelt de raad van bestuur vast dat de vestigingsplaats Sint-Pauluscollege Moorsele kampt met een aanhoudend dalend leerlingenaantal. Het dalend aantal leerlingen vanaf 2008 maakte het samen school maken jaar na jaar wat moeilijker. In juni 2017 hadden slechts een 10-tal eerstejaars zich aangemeld. Voor die leerlingen werd voor het schooljaar 2017-18 in een oplossing voorzien door eigen busvervoer te organiseren naar de vestigingsplaats van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.”

In de nabije toekomst wordt geen groei van het aantal leerlingen verwacht. En het volwaardig inrichten van onderwijs vraagt minimaal een leerlingenpopulatie van 30 leerlingen.

“Op 19 december 2017 heeft de raad van bestuur Scholen a/d Leie dan beslist om vanaf 2018-19 geen secundair onderwijs meer aan te bieden in Moorsele en voluit in te zetten op de vestigingsplaats van het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. Naast het gebruikelijke aanbod in de 1e graad van moderne wetenschappen, Latijn en sociaal- en technische vorming kunnen leerlingen daar ook intekenen op het aanbod moderne wetenschappen met STEM (Science Technology engineering mathematics) , moderne wetenschappen met SPORT, sociaal- en technische vorming met SPORT en het 1e leerjaar kantoor-voeding/verzorging”, aldus directeur Bevernage.

(TGM-Foto TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier