Achterkleindochter van dé Blanche schittert op Youtube

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Wat moet je doen als je al zovéél weken vakantie achter de rug hebt? Clara Werbrouck (7), achterkleindochter van Blanche (jawel, van ‘z’n peird’) maakte een zogenaamde mashup van gekende liedjes samen met haar nichtjes en gooide die op youtube.

Je hebt wellicht de video’s van SketchShe al zien passeren op Youtube. Drie knappe jongedames zitten in een auto en playbacken in aangepaste kledij (of zonder enige vorm van textiel) gekende hitjes. Clara bokste samen met haar nichtjes een variant ineen.

https://www.youtube.com/watch?v=3qcy7yIOCwY

Clara Werbrouck (in de video op de achterbank) is de dochter van Frederik Werbrouck, kleindochter van oud-schepen van Menen Michel Werbrouck en dus achterkleindochter van Blanche (de Lauwenaar waarover Willem Vermandere zingt in ‘Blanche en zin peird’).

Tijdens haar vakantie in Sevilla maakte de vijfjarige samen met haar Spaanse nichtjes Carlota en Gala zo’n video en gooide (met de hulp van de papa’s uiteraard) die op het internet. Frederik is gehuwd met Marta Pinero Lopez uit Sevilla, vandaar de Spaanse connectie (en de keuze van enkele Spaanse hits in de video).

Wereldwijde hype

Clara en haar nichtjes zijn trouwens niet de enige die zo’n muzikale autovideo in elkaar boksten. Zowat in alle hoeken van de wereld wordt het idee van SketchShe overgenomen. Je vindt een compilatie hieronder. En als toetje serveren we je daaronder ook eens de échte dames van SketchShe.

https://www.youtube.com/watch?v=gFToU3V4DQY
https://www.youtube.com/watch?v=PMpQUsQcJFg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier