Academiejaar Kulak officieel geopend

U herkent vicerector Marc Depaepe, rector Rik Torfs en burgemeester Vincent Van Quickenborne. © LOO
Axel Vandenheede

Dinsdagmiddag opende Kulak in Kortrijk officieel het academiejaar met de traditionele optocht.

Die ging van het stadhuis van Kortrijk naar de Sint-Michielskerk, waar een viering plaatsvond. Nadien was er in de Schouwburg een academische zitting. Vicerector Marc Depaepe en preses Sofie Lambert spraken de aanwezigen toe en het boek ‘Toga’s voor ‘t Hoge’ naar aanleiding van 50 jaar Kulak werd voorgesteld.

Toegepaste taalkunde

De Kortrijkse campus van KU Leuven overschreed dit jaar in februari de grens van de 1.500 studenten en hoopt dit aantal ook dit academiejaar te halen. “Aangezien we enkel bachelors aanbieden, opleidingen van twee of drie jaar, is het elk jaar opnieuw beginnen wat betreft studentenaantallen”, aldus Marc Depaepe. “Nu mochten we al 690 nieuwe inschrijvingen noteren. Iets minder dan vorig academiejaar, maar we zijn daar niettemin tevreden mee.”

Opvallend is dat de groep wetenschap en technologie het goed doet: er meer studenten in bijvoorbeeld de richtingen pharmacie en bio-ingenieur. Binnen de humane wetenschappen stijgt het aantal studenten in de richting toegepaste economische wetenschappen. De richting toegepaste taalkunde wordt voor het eerst aangeboden aan Kulak en telt 15 studenten.

Brugge en Oostende

“De campussen Brugge en Oostende samen zijn goed voor 500 studenten”, aldus nog Marc Depaepe. “In Brugge tellen we 105 nieuwe studenten, voornamelijk in de richting kinesitherapie, en in Oostende zijn er een 50-tal nieuwe studenten. Dat maakt dat we in West-Vlaanderen zowat 2.000 studenten tellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier