9de nationale ‘Kids-Knuffelmoment’

Redactie KW

Op donderdag 16 april wordt er op vier locaties in West-Vlaanderen het negende nationale ‘Knuffelmoment’ gehouden. Het is een initiatief van vzw Idee kids en vzw Zinloos Geweld en strijdt tegen pesten en zinloos geweld.

Op donderdag 16 april zullen in Vlaanderen in een organisatie van Idee Kids vzw en vzw Zinloos Geweld op en rond 20 kamplocaties meer dan 2.000 kinderen simultaan knuffelen tegen pesten en geweld. De verschillende locaties vormen een denkbeeldige keten en om 13u33, het uur waarop de Paashaas is geboren, knuffelen alle deelnemertjes van de kampen niet alleen de Paashaas maar ook elkaar.

Ook vier locaties in West-Vlaanderen doen mee. In Heule, Brugge, Kortrijk en Roeselare zal je massaal kinderen zien knuffelen.

Met deze actie zet Idee Kids immers ook de nieuwe campagne ‘Help kinderen weerbaar(der) maken met talenten’ van vzw Zinloos Geweld extra in de kijker. De vlinder is alvast het symbool voor de acties en staat voor geweldloosheid. Elk jaar worden er naar schatting ruim 38.000 kinderen gepest.

In Brugge moet je aan het St-Lodewijkscollege zijn, waar ook schepen Mieke Hoste het Knuffelmoment zal bijwonen. In Heule vindt het moment plaats aan het Spes Nostra, in Kortrijk aan basisschool Sint-Jozef en in Roeselare aan het instituut Onze-Lieve Vrouw van vreugde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier