93% van ouders van Zafant wil dat school gemeentelijke school blijft

Redactie KW

De gemeentelijke basisschool van Dranouter wordt wellicht vanaf volgend schooljaar voortgezet door het Gemeenschapsonderwijs en niet langer door de gemeente Heuvelland

“We willen op lange termijn het voorbestaan van de basisschool in Dranouter en daaraan verbonden de kwaliteit van het onderwijs blijven garanderen”, zegt burgemeester Marc Lewyllie.

Ondertussen roept deze mededeling van de burgemeester heel wat vragen op bij ondermeer de ouderraad en CD&V Heuvelland. Burgemeester Lewyllie bevestigt nogmaals dat de beweegredenen om een overdracht te overwegen, louter een bezorgdheid zijn over van de toekomst van de school in Dranouter. “Het bestuur wil zekerheid dat de huidige scholen in Heuvelland allemaal blijven bestaan.”

Financiële redenen zijn er in het geheel niet

“Van het vrije scholen hopen wij dat, voor de gemeenteschool, waarvoor we zelf iets kunnen doen, willen we ook deze garantie krijgen, hetzij door GO! hetzij samen met het OVSG. Financiële redenen zijn er in het geheel niet. Zo goed als alle kosten van de school op vandaag worden afgedekt met toelagen. Eigen kosten zijn peanuts, immers de school is grondig verbouwd en vergt geen groot onderhoud in de komende jaren. Ik blijf ook bevestigen dat er op vandaag nog geen beslissing werd genomen.”

De ouderraad van de Zafant, gemeentelijke basisschool Dranouter, heeft ondertussen een enquête gehouden naar aanleiding van de gesprekken die gevoerd worden tussen de gemeente en het GO! over een eventuele overname. Daarin werd gepolst naar de mening van de ouders over een overname: 51 enquêtes werden meegegeven aan de ouders van de schoolgaande kinderen, 41 keerden terug.

Een kleine 5% heeft geen bezwaar tegen een overstap naar GO! . De grote meerderheid of liefst 93% wil dat de school een gemeentelijke school blijft. 2% van de ondervraagden had geen mening.” Een gemeentebestuur die rekening houdt met zijn burgers kan niet om deze enquête heen kijken,” zegt Griet Pype. Nu dinsdag staat deze eventuele overname ook op de agenda van de gemeenteraad. Het punt werd aangevraagd door CD&V Heuvelland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier