8.000 zesdeklassers maken kennis met bekende en minder bekende sporten

Redactie KW

Op donderdag 25, vrijdag 26 en maandag 29 juni nemen ruim 8.000 kinderen uit het zesde leerjaar deel aan de West-Vlaamse Doe Aan Sport-beurs, die aan haar 23ste editie toe is.

De Doe Aan Sport-beurs is een initiatief van provincie West-Vlaanderen, de stichting Vlaamse Schoolsport, stad Kortrijk, het Agentschap voor de Bevordering van de Lichamelijke Opvoeding, de Sport en de Openluchtrecreatie (BLOSO) en Kortrijk Xpo.

Op de beurs kunnen de kinderen kennismaken met een grote waaier van verschillende sporten. Ze krijgen een stempelkaart die afgestempeld wordt telkens ze een doe-proefje gedaan hebben van een sport. Volgens het aantal sporten dat de kinderen ‘geproefd’ hebben na een halve dag, krijgen ze een zilveren of gouden medaille.

8.000 zesdeklassers maken kennis met bekende en minder bekende sporten

Dit jaar nemen meer dan 8.000 kinderen deel, verspreid over vijf sessies. Ze kunnen kiezen uit 80 verschillende sporten op een oppervlakte van 55.000 m². Enerzijds zijn er de balsporten, turnen, zwemmen, atletiek, enz. en anderzijds allerlei trendgerichte sporttakken die de kinderen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding zelden of nooit beoefenen. Zo zagen we sportstapelen, squash, capoeira, handbike, touwtrekken, curling, tjouckbal, kin-ball, pannavoetbal, ring stick, enz.

De kennismaking met de sporten wordt aangeboden door de sportfederaties die er met hun provinciaal bestuur of lokale sportvereniging een stand verzorgen als promotie van hun sportdiscipline.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier