600 KSA’ers vertrekken vanuit Izegem op Lourdeskamp

Redactie KW

Dit weekend vertrokken vanuit De Bosmolens in Izegem 600 KSA’ers richting Frankrijk op Lourdeskamp. Ze verzamelden in de Heilige Familiekerk.

KSA Noordzeegouw is dit weekend voor de 14de keer naar Lourdes vertrokken. Noordzeegouw is de provinciale koepel van 64 KSA-groepen in de provincie. “Het Lourdeskamp is een vierjaarlijkse gewoonte”, zegt woordvoerder Hannelore Vanhaverbeke. “In Lourdes mogen we een week genieten van de prachtige natuur aan de voet van de Pyreneeën, maar ook van sport, spel, kamperen en vriendschap. Uiteraard is er ook plaats voor zingeving en op de voorlaatste avond komt er elke editie een bekende gast… Het is dus afwachten wie Willem Vermandere, Luc De Vos, Ronny Mossuse en het Zesde Metaal opvolgt.”

Het kamp neemt indrukwekkende proporties aan: 139 tenten, meer dan 600 deelnemers en medewerkers, 4 kampweides, evenveel keukenploegen, meer dan 5.000 stokbroden en 2 jaar voorbereiding… Op 28 augustus zit het kamp in Village des Jeunes er op. Het thema dit keer is ‘verfrissend’. Na het startmoment in de Heilige Familiekerk vertrok het gezelschap met zeven dubbeldek- en twee gewone bussen richting kampplaats.

(MI – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier