500 leiders op West-Vlaamse Chirostartdag in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Zowat 500 Chiroleiders woonden de West-Vlaamse Chirostartdag bij. Die vond dit jaar plaats in Izegem. Thema dit jaar is Chiromantiek. Hartjes en andere liefdessymbolen waren dan ook niet uit de lucht in de stad van schoenen en borstels.

Van aan het station -waar de meeste Chiro-genodigden arriveerden- tot aan de parking van de brandweerkazerne wees een waslijn vol lingerie de weg. “We proberen om zoveel mogelijk naar het jaarthema te verwijzen”, zegt Dieter Verstraete, één van de medewerkers van de Chirostartdag. Izegem werd uit in totaal vier steden verkozen om de startdag op poten te zetten. “We konden de beste troeven op tafel gooien”, aldus nog Dieter.

Zoeken naar locatie

Toch had het enige voeten in de aarde vooraleer een geschikte locatie gevonden was. “Eerst dachten we aan de terreinen rond het JOC en De Leest”, zegt schepen van Jeugd Caroline Maertens. “Maar daar waren al de Tunnefeesten aan de gang. Ook het voetballeven komt er weer op dreef en in het stadscentrum is het dan weer volop kermis. Gelukkig was de parking achter de brandweerkazerne nog vrij en konden we ook terecht in het VTI, waar we van de directie de volledige medewerking kregen.”

Tussen de brandweerkazerne en het VTI loopt een wandelpad, zodat de twee locaties verbonden waren. Bij de brandweer en onderweg kregen de leiders heel wat (romantische) uitdagingen. Er stonden hen ook nog optredens en een fuif te wachten. Ook bestond de mogelijkheid om er te overnachten. Tegen de late voormiddag was iedereen terug vertrokken, vol inspiratie om ook de Chiromantiek in eigen afdelingen te laten heersen. (MI-foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier