400 kinderen als vip op bezoek op MyMachine

Enkele leerlingen van basisschool Windekind uit Rumbeke bij de balonator 2000. © EDB
Redactie KW

MyMachine Vlaanderen is een project voor kleine en grote kinderen in heel Vlaanderen die een eigen droommachine willen maken.

Tijdens de feestelijke opening van MyMachine in de Budafabriek in Kortrijk, bezochten 400 lagere schoolkinderen donderdag 18 juni hun tentoonstelling als ware vips.

MyMachine Vlaanderen is een initiatief van MyMachine vzw in samenwerking met Vlajo. Kinderen uit het lager onderwijs bedachten een ‘machine’. Hun idee werd verder uitgewerkt door hogeschoolstudenten om tenslotte gerealiseerd te worden door leerlingen uit het technisch secundair onderwijs.

24 droommachines

De tentoonstelling die nog tot 28 juni loopt in de Budafabriek in Kortrijk vormt het sluitstuk van de MyMachine cyclus 2014-2015 waaraan meer dan 650 leerlingen en studenten uit 21 verschillende scholen in Vlaanderen deelnamen. Uit West-Vlaanderen namen basisscholen Windekind uit Rumbeke en Heilige Familie uit Tielt deel. De prototypes werden gerealiseerd door leerlingen van Koninklijk Atheneum Roeselare en VTI Tielt. Howest-studenten stonden in voor de ontwerpen.

Op de tentoonstelling ontdek je het volledige innovatietraject van 24 droommachines en één 3D-computergame. De magische schommel, de huiswerkmachine en de chocoladekoekversiermachine zijn de West-Vlaamse droommachines. Een leraarrobot, een ziekte-opzuiger, een dierenvertaalmachine en een allesmaker zijn nog enkele van de 25 innovatieve machines die er te zien zijn.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier