32-jarige Torhoutenaar aangesteld als professor UGent

© Johan Sabbe
Redactie KW

Sinds 1 oktober mag de 32-jarige Torhoutenaar Diederik Bruloot, die momenteel met zijn gezin in Aalter woont, zich professor noemen. Zijn aanstelling is gebeurd aan de faculteit rechten van de Universiteit Gent.

Diederik was op 28 juni 2012 al doctor in de rechten geworden en vanaf toen is zijn academische carrière in een stroomversnelling geraakt. Hij is getrouwd met Machteld Warlop, eveneens uit Torhout afkomstig. Ze hebben een dochtertje Serafien van zes maanden. Diederik is de zoon van gerechtsdeurwaarder Paul Bruloot en Tonia Vannieuwenborgh uit de genoemde stad. Zijn oudere broer Frederick (37) is advocaat.

Universiteit van Oxford

Sinds zijn succesvolle doctoraatsverdediging eind juni 2012 heeft Diederik zich als doctor-assistent geconcentreerd op zijn onderzoeksproject rond de hervorming van het bvba-recht. Voorts heeft hij enkele maanden als visiting researcher aan de Universiteit van Oxford mogen werken, een van de oudste en beroemdste universiteiten ter wereld. Begin dit jaar is zijn doctoraatsproefschrift ook in boekvorm verschenen.

Er waren verschillende gegadigden voor het professorschap, maar na een slopende selectieprocedure viel de formele beslissing door de raad van bestuur van de UGent op 12 september : Diederik Bruloot werd met ingang van 1 oktober aangesteld als voltijdse professor aan de faculteit rechten. Hij heeft een vrij uitgebreide lesopdracht gekregen en moet daarnaast onderzoek verrichten en publiceren.

Een van de jongste profs

Diederik is niet de jongste, maar uiteraard wel een van de jongere professoren van het land. Hij wil ooit met zijn gezin naar zijn thuisstad Torhout terugkeren, waar hij lid van de gerenommeerde toneelkring Sint-Rembert is. Hij heeft er al verschillende keren op de planken gestaan.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier