250 jaar onderwijs in Lo

De kinderen van vbs Oogappel en de leerkrachten nodigen iedereen uit op het jubileumfeest op zaterdag 26 april. (Foto KVCL) © Foto KVCL
Redactie KW

Vrije Basisschool Oogappel in Lo viert op zaterdag 26 april ‘250 jaar onderwijs in Lo’ met onder meer een kinderfuif, een optreden van ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor en een Gold&Silver Party.

250 jaar onderwijs en 150 jaar schoolgebouw in de Ooststraat worden uitgebreid gevierd op zaterdag 26 april in de loods van de familie Leuridan langs de Romanestraat in Pollinkhove. Het feest begint al in de namiddag met een kinderfuif van 14 tot 16 uur voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, all-in. Voor die prijs kunnen de kinderen naar hartenlust dansen en zich uitleven op springkastelen. Er is ook grime, een snoepkraam en drankjes. Kinderen met een ‘touch of gold or silver’ krijgen een verrassing. Volwassenen mogen gratis binnen.

Om 20.30 uur treedt ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor op in de loods. Zij brengen een hele reeks liedjes uit onder meer hun nieuwe cd ‘Is’t e weireld’. Aansluitend op het concert is er een Gold&Silver Party met DJ Bonny. Kaarten voor het optreden en de fuif kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro de avond zelf. Wie alleen naar de fuif komt, betaalt 5 euro.

Opendeurdag

De opbrengst van het grote verjaardagsfeest op 26 april zal gebruikt worden voor het uitbouwen van een nieuwe speelplaats en speeltuin. “Klein en groot zullen er naar hartenlust kunnen spelen”, besluit Dorine Feryn. “Op 14 september staat alvast een feestelijke opendeurdag op het programma waarop iedereen welkom is.”

Kaarten voor de kinderfuif zijn de verkrijgen bij de juffen van de school of via dorine.vbs.lorenpolnie@telenet.be. Tickets voor ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor en de Gold&Silver Party zijn verkrijgbaar in vbs Oogappel, bij Slagerij Kurt en telefonisch op 0497/44 30 74 of 0479 51 65 85 (na 19 uur). Overschrijven kan ook op het rekeningnummer BE82 1030 3160 2668. (KVCL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier