25-jarige West-Vlaamse gaat straks de Verenigde Naties toespreken

Redactie KW

De 25-jarige Warda El-Kaddouri zal volgende week in New York de Verenigde Naties (VN) toespreken.

Dat meldt de Vlaamse jeugdraad woensdag. Ze werd verkozen als jongerenvertegenwoordigster en mag namens België het woord voeren op de 70ste Algemene Vergadering van de VN.

El-Kaddouri uit Lauwe, deelgemeente van Menen, zal in New York deelnemen aan de Derde Commissie Sociale en Humanitaire Zaken van de 70ste Algemene Vergadering. Hier staan de komende weken de onderhandelingen van een jeugdresolutie op de agenda. Warda zal er haar stem en die van Vlaamse kinderen en jongeren laten horen tijdens de discussies rond onder meer de rol van jongeren na 2015 en jeugdwerkloosheid.

Jeugdwerkloosheid

“In mijn speech leg ik de focus op jeugdwerkloosheid en discriminatie op de arbeidsmarkt van jongeren met een andere etnisch-culturele achtergrond. Niet enkel jongeren in Vlaanderen hebben te kampen met deze problematiek, dit is een wereldwijd probleem. Het is hoog tijd dat de VN en haar lidstaten hier aandacht aan schenken, zeker in tijden van aanhoudende jeugdwerkloosheid waarin deze groep jongeren heel kwetsbaar is. Elke jongere heeft recht op degelijk werk om een goed bestaan op te bouwen en niet gediscrimineerd te worden. Daarom trekken we aan de alarmbel”, aldus Warda El-Kaddouri.

De Commissie zal in de loop van oktober 54 speciale rapporteurs aanhoren, gaande van experten tot verschillende werkgroepen.

(Belga – Foto a-CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier