17 standhouders op handelsbeurs in school

Redactie KW

De leerlingen van het secretariaat-talen van het Annuntiata-instituut in Veurne organiseerden op donderdag 5 maart voor de 10 keer een handelsbeurs.

Voor deze handelsbeurs sloegen zij dit jaar de handen in elkaar met Voka West-Vlaanderen. Zo willen deze leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs de bedrijfswereld tot in de klas binnenbrengen. Dit is ook een onderdeel van de geïntegreerde proef (GIP). De leerlingen vertegenwoordigen het bedrijf waarmee ze samenwerken om hun GIP tot stand te brengen.

Op de opening werd ook ‘Veurne Kweekt!’ aan de leerlingen en de genodigden voorgesteld. Sedert 1 januari 2015 stellen een zevental eigenaars van een leegstaand pand hun ruimte beschikbaar aan jonge startende ondernemers. De starters betalen een basisprijs van 150 euro per maand voor een pand tot honderd vierkante meter.

Burgemeester Peter Roose stelde eveneens een speciaal ontworpen logo voor dat het nieuwe project ‘Veurne Kweekt!” moet promoten.

Deze ontmoeting tussen ondernemers en onderwijs waarbij de studenten aan de hand van een zelfgemaakte stand een bedrijf promoten werd ingeleid door Johan Vanmarcke, (bestuurder NV Johan Vanmarcke en lid van van de lokale raad Veurne VOKA West-Vlaanderen) die de structuur van een succesvolle opstart van een nieuwe onderneming toelichtte.

Na de officiële opening door burgemeester Peter Roose volgde een receptie en een rondleiding langs de verschillende standhouders.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier